Πατήστε το κουμπί για να δείτε την τοποθεσία

Όραμα
Να καταστεί ένα ηγετικό κέντρο αριστείας ναυτιλιακών σπουδών με παγκόσμια επιρροή.

Αποστολή
Να παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες και έρευνα υψίστης ποιότητας στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών δημιουργώντας μία συνεχή επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Χαιρετισμός Προέδρου

Γεια σας και καλώς ήρθατε στις σελίδες του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών.

Το Τμήμα μας, που ιδρύθηκε το 1989, είναι αφοσιωμένο –όπως αρεσκόμαστε να λέμε- στη διεκδίκηση με Π.Ε.Ι.Σ.Μ.Α., δηλαδή με Πάθος, με Εξωστρεφή προσανατολισμό, με Ισοτιμία, με Στόχους αλλά και με Μέτρηση των αποτελεσμάτων του στην επίτευξη με Ηθική της Αριστείας. Τόσο στη διδασκαλία, όσο και τη μάθηση, την έρευνα αλλά και την σύνδεση με την αγορά.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ναυτιλιακούς επιστήμονες με βαθιά γνώση των πολυεπίπεδων ιδιαιτεροτήτων της ναυτιλίας αλλά και ανθρώπους με ενσυναίσθηση και αξίες ικανές να τους κάνουν να ξεχωρίζουν στον επιχειρηματικό και προσωπικό στίβο. Ανθρώπους της εργασίας ή ηγέτες,  επιστήμονες που σεβόμενοι την πολυ-πολιτισμικότητα και την διαφορετικότητα των ανθρώπων, θα αντιλαμβάνονται τον κόσμο που ζούμε και θα ανιχνεύουν και θα αξιοποιούν ευκαιρίες με σεβασμό στο περιβάλλον.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους αγωνιστές με καλή συμπεριφοράθετική στάση ζωήςαξιοπρέπειαεπίπεδο πολιτισμού, ανθρώπους που απολαμβάνουν την αλλαγή και που θα κάνουν τη θετική διαφορά στον φυσικό και πραγματικό κόσμο που ζούμε.

Άγγελος Παντουβάκης
Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών